Jak przetrzymywać wodę?

Wszystko wokół domu

Dostęp do wody pitnej to coś, co szczególnie w czasie upałów jest nie tylko wygodą, ale również obowiązkiem prawnym na przykład w zakładach pracy. Największym problemem jest przechowywanie zbiorników i butelek z nią tak, by nadawała się do spożycia. Są również sposoby eliminujące konieczność magazynowania i przechowywania.

Zapasy wody w domu lub firmie

Robienie zapasów domowych to zwykle najmniejszy problem. Zakupienie zgrzewki lub dużej butelki wymaga jedynie przetrzymywania jej w zacienionym miejscu, a po otwarciu możliwie szybkiego spożycia lub przechowywania w lodówce. Magazynując jednak wodę dla większej ilości osób potrzeba jednak więcej zachodu. O ile w firmie nie są zainstalowane bezbutlowe dystrybutory do wody charakteryzujące się potrzebą podłączenia do sieci i filtrujące wodę z rur, dobrze jest wygospodarować odpowiednie pomieszczenie. Żaden produkt spożywczy, w szczególności butelkowany, nie powinien być przechowywany w pełnym słońcu.

Przyspiesza to wszelkie reakcje chemiczne, w tym również te szkodliwe powodujące nienadawanie się wody do spożycia. Pomieszczenie to powinno być możliwie zacienione, a także panować w nim powinna temperatura w okolicach pokojowej lub niższa. Nigdy nie otwieramy również butelek przed pojawieniem się potrzeby ich wykorzystania.Dostęp powietrza powoduje dostawanie się do wody substancji przyspieszających rozkład.

Największe bezpieczeństwo dla dużych zapasów wody

Zgodnie z doświadczeniami wielu pracodawców dystrybutory wody na Śląsku w formie bezbutelkowej to najlepsze rozwiązanie w kwestii przechowywania wody. Woda w sieci musi spełniać rygorystyczne normy, więc dodatkowe odfiltrowanie daje nam tę samą jakość, co w wodzie źródlanej. Innym sposobem jest podpisanie umowy z dostawcą, który regularnie dowiezie nam niewielkie porcje wody butelkowanej.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 × jeden =