Olej konopny jeszcze kilka lat temu był produktem raczej nieznanym. Dziś jednak coraz więcej mówi się o jego dobroczynnych właściwościach, dzięki czemu zyskuje szerokie grono zwolenników. Bogactwo prozdrowotnych substancji zawartych w olejku sprawia, że wykorzystywany jest on zarówno w kuchni, jak i kosmetyce czy medycynie niekonwencjonalnej. Szczególnie polecany jest osobom cierpiącym z powodu bólu głowy, bezsenności, zmęczenia lub stresu. Znajduje jednak szerokie zastosowanie również w profilaktyce chorób.
Właściwości odżywcze i lecznicze sprawiają, że olejek konopny cieszy się coraz większą popularnością. Dodatkową jego zaletą jest fakt, że jest bezpieczny w używaniu i nie powoduje uzależnień. Szczególnie bogaty w dobroczynne związki, takie jak flawonoidy, jest odmiana znana jaki olej konopny 5. Wytwarzany z konopi siewnych produkt cechuje się charakterystycznym, lekko pikantnym posmakiem, dzięki czemu znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Dzięki nowoczesnej technologii wytwarzania oraz najwyższej jakości składnikom konsumenci otrzymują olejek, który jest całkowicie bezpieczny i bogaty w odżywcze substancje naturalnego pochodzenia. Co więcej, rekomendowany jest dla osób w każdym wieku (z wyjątkiem dzieci) jako pomoc w walce z migrenami, uciążliwymi lub przewlekłymi bólami oraz nerwicą.