Owoce są zdrowe, pyszne i kolorowe. Można się nimi cieszyć przez cały rok i są pełne witamin, minerałów i błonnika.
Owoce są naturalnie niskokaloryczne i nie zawierają tłuszczów nasyconych. Owoce są również doskonałym źródłem antyoksydantów – substancji, które pomagają chronić organizm przed działaniem wolnych rodników (substancji chemicznych wytwarzanych w organizmie, które powodują uszkodzenia komórek).
Następujące owoce zostały udokumentowane jako posiadające szeroką gamę korzyści zdrowotnych:
Jabłka są bogate w fitoskładniki zwane flawonoidami, które zmniejszają stan zapalny, poprawiają zdrowie serca i obniżają ryzyko niektórych nowotworów. Jabłka zawierają również pektynę, która pomaga obniżyć poziom cholesterolu i zwalczać raka okrężnicy.
Borówki promują zdrowie oczu dzięki wysokiemu stężeniu witaminy C, która zwiększa funkcje odpornościowe i zapobiega uszkodzeniom naczyń krwionośnych spowodowanym przez wolne rodniki. Borówki chronią również nasz mózg przed utratą pamięci poprzez zapobieganie związanym z wiekiem zmianom w komórkach mózgowych spowodowanym przez wolne rodniki.
Winogrona zawierają resweratrol – przeciwutleniacz, który, jak wykazano, zmniejsza czynniki ryzyka związane z chorobami serca, takie jak wysokie ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, a także chroni przed rakiem prostaty, gdy jest spożywany regularnie przez dłuższy czas.
Jeśli chcesz, aby Twoi pracownicy byli zdrowi, to koniecznie sprawdź witrynę internetową: https://fruges.pl/owoce-do-biura-poznan/.